Ontwikkelassessments

Individueel en teams

Een ontwikkelassessment biedt inzicht in het ontwikkelpotentieel en de doorgroeimogelijkheden van medewerkers. Dit kan handig zijn als iemand bijvoorbeeld niet over de juiste papieren of ervaring beschikt maar je wilt onderzoeken of diegene wel voldoende potentie heeft om zich naar het gewenste functieniveau te ontwikkelen. Hierbij kan ook getest worden op de ontwikkelbaarheid van specifieke competenties. De rapportage naar aanleiding van het ontwikkelassessment bevat duidelijke kwaliteiten, potentieel en aandachtspunten en vooral concrete ontwikkeladviezen, waar de medewerker en de organisatie samen mee aan de slag kunnen gaan.

”Ook bij loopbaanvragen – Wat wil ik en wat kan ik? – kan een ontwikkelassessment helpen om inzicht te krijgen in eigen talenten en kwaliteiten. Het ontwikkelassessment wordt dan gebruikt als tool om het zelfinzicht te vergroten.”

Hoe gaan we aan de slag?

Bij ontwikkelassessments worden afhankelijk van de vraag, de capaciteiten, drijfveren, persoonlijkheid en vaardigheden in beeld gebracht. Het testprogramma wordt na de intake in overleg met opdrachtgever vastgesteld.

Bij de afname en rapportage van de ontwikkelassessments ga ik uit van een persoonlijke en positieve benadering. Dat betekent denken in kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden in plaats van in beperkingen. Een deelnemer is bij mij geen nummer maar een mens met kwaliteiten, onzekerheden en dromen. Ik help elke deelnemer graag om meer zicht te krijgen op eigen kwaliteiten en mogelijkheden.

EB teamontwikkeling maakt gebruik van de testen van HR Organizer.

Laten we kennismaken!

Bel mij
Mail mij
Stel je vraag